ISO 9001 norm

ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement is veruit de meest bekende en meest ingezette norm binnen bedrijven. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen laat daarmee zien dat er een gedegen kwaliteitsorganisatie aanwezig is.

Het doel van het kwaliteitsmanagementsysteem is om de organisatie gericht bezig te laten zijn met het continu verbeteren van de organisatie om zo de tevredenheid van klanten te verhogen.

Klanten eisen dan ook steeds vaker dat het certificaat is behaald, voordat zij zaken willen doen met de betreffende organisatie. Daarnaast zijn er veel bedrijven die de, door ISO 9001 geboden, structuur gebruiken om de organisatie te laten groeien.

Om ISO 9001 soepel in de organisatie te implementeren is het belangrijk dat de invulling op de organisatie wordt afgestemd. Een standaard kwaliteitshandboek is dan ook geen oplossing. Aan de hand van ISO Genius kun jij een kwaliteitsmanagementsysteem opzetten wat volledig toegespitst is op jullie eigen organisatie en voldoet aan de eisen van ISO 9001.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down