Wat is ISO 14001?
9 april 2021 

Wat is ISO 14001?

Milieuwet- en regelgeving

Al enige tijd is milieu een hot topic in de samenleving en ook in het bedrijfsleven kun je niet om het onderwerp heen. Wil jij de milieuprestaties binnen jouw bedrijf verbeteren? Met het implementeren van de ISO 14001 norm creëer je handvaten en voldoet je organisatie ook in de toekomst aan alle eisen.

Door ISO 14001 certificering laat je zien dat je voldoet aan de wet- en regelgeving en je door je prestaties continu het milieu zo min mogelijk belast. Je toont aan dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet- en regelgeving, milieuprestaties vooropstelt en continu bezig is het milieu zo min mogelijk te belasten.

Positief imago

Tijdens het implementeren van de ISO 14001 breng je verschillende milieuaspecten in kaart en stel je acties op om deze te beheersen en te verbeteren. Deze norm is gemaakt voor de organisatie die snapt dat het systematisch doorvoeren van milieuaspecten zichzelf zal terugverdienen, door bijvoorbeeld het besparen van onder meer energie, het creëren van nieuwe marktkansen, het verbeteren van relaties met overheidsinstellingen en niet in het minst het positief verbeteren van het imago van je organisatie.

Weten wat de voordelen zijn van een ISO-certificering? Lees onze blog.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down