Wat is ISO 17100?
9 april 2021 

Wat is ISO 17100?

Kwaliteit voor vertaaldiensten

ISO 17100 richt zich specifiek op bedrijven die vertaaldiensten leveren. Ieder bedrijf dat deze diensten levert én in het bezit is van een ISO 17100 certificaat, toont aan dat de geleverde diensten voldoen aan de internationale eisen op dit gebied. Omdat alle processen binnen de organisatie worden geauditeerd, bewijs je met een ISO 17100 certificering kwaliteit, continue verbetering en betrouwbaarheid.

Met het ISO 17100 certificaat toont een organisatie aan dat de vertaaldiensten uitgevoerd worden middels een beheerst en continu verbeterd proces. De ISO 17100 norm stelt eisen aan het gehele vertaalproces. Deze eisen hebben betrekking op het opstellen van de offerte en facturatie, het inzetten van bevoegde vertalers en de middelen die gebruikt worden. Klanten hebben de garantie dat de geleverde diensten, van organisaties met een ISO 17100 certificaat in hun bezit, voldoen aan de juiste kwaliteit.

Heeft een ISO 17100 certificaat voordelen?

Een ISO 17100 certificaat heeft zeker voordelen! Bijna alle aanbestedingen op het gebied van vertaaldiensten eisen een ISO 17100 certificaat, je zult om die reden dus nooit meer een aanbesteding missen. Je toont aan jouw klant aan dat de geleverde diensten voldoen aan de juiste kwaliteit en partijen die zoeken naar samenwerking weten dat de kwaliteit van de diensten en bij de vertalers aanwezig is. Er is duidelijke structuur aanwezig want de norm heeft betrekking op het hele proces van vertaaldiensten.

Combineren mogelijk

ISO 17100 is een norm die vaak gecombineerd wordt met ISO 9001. Door de opbouw van beide normen, kunnen de managementsystemen volledig worden geïntegreerd. Als jij beide normen binnen jouw bedrijf wilt implementeren kun je dat het beste tegelijk doen. Zo bespaar je niet alleen geld maar ook tijd. Tegelijkertijd zet je jouw vertaalbureau op een gunstigere positie in de markt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down